توزیع آب به جای بنزین در جایگاه سوخت خیابان دلاوران مشهد؛ از شایعه تا واقعیت طنین شعار «مرگ بر اسرائیل» از باب‌الجواد(ع) تا چهارراه شهدا | اعلام همبستگی مردم مشهد با ملت مظلوم فلسطین اختیار تغییر ساعت رسمی کشور به دولت باز می‌گردد | تغییر ساعت، مصرف برق را به اندازه یک نیروگاه اتمی کم می‌کند جزئیاتی درباره رقم دقیق متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی سال گذشته ۰.۵ میلیارد دلار آیفون در ۲ ماه ترخیص شد فضیلت دعای کمیل اجرای توافقنامه تجارت ایران با کشور‌های اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ جهش قیمت جهانی طلا اسلامی: با برق هسته‌ای ناترازی‌ها را برطرف می‌کنیم | کارشکنی‌های دشمنان و تبلیغات منفی علیه برنامه هسته‌ای ایران قانون ته‌لنجی به رسمیت شناخته شد افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن و خروج خریداران | آینده مسکن به کجا می‌رود؟ (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) افت قیمت خودرو‌های خارجی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۵۰ میلیونی لاماری هیبرید تلاطم بازار خودرو‌های داخلی فروکش کرد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) + جدول قیمت مذاکرات؛ اقتصاد ایران شرطی نشود پرواز دوباره نرخ طلا در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) سناریو‌های پیش روی قیمت طلا بر اساس نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا زمان برگزاری حراج شمش طلا مشخص شد + جزئیات نقش تعاونی‌ها در تحقق شعار سال | سرمایه‌های کوچک در خدمت تولید صنعت خراسان رضوی در صف انتظار تسهیلات بانکی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | دلار به ۱۰۱ هزار تومان رسید رئیس کمیسیون اصل نود در نامه‌ای به رئیس‌جمهور: افزایش حقوق در سال جدید از فروردین‌ماه اعمال شود دو روز مهم هفته آینده برای بازار طلا و ارز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) کف قیمتی دلار چه عددی است؟ | پیش‌بینی سرنوشت‌ساز از نرخ ارز در بازار با پالس شروع مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد | قیمت طلای جهانی صعودی شد پیش‌بینی تورم اجاره مسکن در ۱۴۰۴ | نیاز کشور ساخت سالانه یک میلیون مسکن است رالی بیت‌کوین هم‌زمان با رشد تاریخی بازار‌های سهام آمریکا (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | گریپ فروت کیلویی چند؟ جهش ۵۵ درصدی هزینه‌های تولید خودرو | چرا شورای رقابت باید فرمول قیمت‌گذاری را به روز کند؟ مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سفره مردم، در تور تورم و بیکاری | شاخص فلاکت افزایش یافت

  • کد خبر: ۵۰۸۳۴
  • ۰۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۶
سفره مردم، در تور تورم و بیکاری | شاخص فلاکت افزایش یافت
شاخص فلاکت کشور با توجه ‌به نرخ تورم نقطه‌ای در آبان١٣٩٩ که به ۴۶/۴ درصد رسیده است و نرخ بیکاری ۹/۵ درصدی به‌صورت میانگین در شش ‌ماه نخست سال، برابر با ۵۵/۹ درصد خواهد شد.
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ شاخص فلاکت در خراسان‌رضوی ۵۱/۶ درصد شد. اگر بخواهیم این جمله را که از بررسی گزارش‌های منتشرشده در سایت مرکز آمار ایران به‌دست آورده‌ایم به زبان ساده توضیح دهیم، باید در ابتدا مفهوم شاخص فلاکت را تعریف کنیم. از جمع دو شاخص اصلی در کاهش کیفیت اقتصادی زندگی مردم و معیشت آن‌ها یعنی نرخ تورم و نرخ بیکاری، به شاخص فلاکت می‌رسیم. همان‌طور که می‌دانید، «تورم» قدرت خرید مردم را کم می‌کند و «بیکاری» نیز به فقر منجر می‌شود.
 
حالا باتوجه‌به اینکه آخرین نرخ بیکاری خراسان‌رضوی در پایان تابستان، ۵/۷ درصد و نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه استان در آبان سال جاری ۴۵/۹ درصد بوده است، از جمع این دو، به عددی تقریبی از شاخص فلاکت در شش‌ماهه نخست سال در استان می‌رسیم.

طبیعی است که هرچه این رقم بیشتر باشد، یعنی مردم از نظر اقتصادی در وضعیت بدتری قرار دارند. ۵۱/۶ درصد اصلا رقم کمی نیست، اما باتوجه‌به اینکه کارشناسان معتقدند نرخ بیکاری و تورم، بیشتر از اعداد اعلام‌شده ازسوی مراجع رسمی است، می‌توان نتیجه گرفت که شاخص فلاکت نیز رقمی بیشتر از این حرف‌هاست.

شاخص فلاکت کشور نیز باتوجه‌به نرخ تورم نقطه‌ای در آبان١٣٩٩ که به ۴۶/۴ درصد رسیده است و نرخ بیکاری ۹/۵ درصدی به‌صورت میانگین در شش‌ماه نخست سال، برابر با ۵۵/۹ درصد خواهد شد. بر این اساس، می‌توان این‌طور گفت که شاخص فلاکت خراسان‌رضوی از میانگین کشوری، اندکی کمتر است.

همچنین براساس آمار به‌دست‌آمده، نرخ تورم نقطه‌ای در شهریور سال گذشته، ۳۵ درصد و نرخ بیکاری ۱۰/۵ درصد بوده است که بر این پایه، می‌توان گفت شاخص فلاکت در مدت مشابه سال قبل، ۲۴/۵ درصد بوده است و این یعنی در خوش‌بینانه‌ترین حالت، شاخص فلاکت در سال جاری نسبت‌به سال قبل، بیش از ۱۰ درصد افزایش داشته است. اما بررسی دقیق‌تر آمار‌ها این خوش‌بینی را تایید نمی‌کند.

مثلا کاهش نرخ بیکاری به‌دلیل خروج عده زیادی از بازار کار و قرار گرفتن آن‌ها در دسته افراد غیرفعال و کاهش جمعیت فعال اقتصادی است، نه بهبود وضعیت بازار کار. همان‌طور که می‌دانید، درصد نرخ بیکاری ازمیان افراد فعال جامعه سنجیده می‌شود، پس کاهش نرخ بیکاری در اینجا، نشانه خوبی نیست.
چندی پیش مرکز آمار اعلام کرده بود که اگر افراد بیکار اضافه‌شده به جمعیت غیرفعال، همچنان در بازار کار باقی می‌ماندند، نرخ بیکاری به ۲۴درصد می‌رسید که این یعنی حداقل شاخص فلاکت کشور، امسال رقمی بیشتر از ۷۰ درصد می‌شد.

اگر بخواهیم شاخص فلاکت در ابتدای دهه ۹۰ را با سال ۹۸ مقایسه کنیم، باید بگوییم براساس آمار‌های به‌دست‌آمده از اخبار مندرج در رسانه‌ها، نرخ تورم ۲۱/۵ درصد و نرخ بیکاری ۱۲/۳ درصد اعلام شده است. این یعنی شاخص فلاکت در آن سال برابر با ۳۳/۸ درصد بوده است. ازطرفی آخرین‌بار مرکز آمار، شاخص فلاکت در سال۱۳۹۸ را ۴۵/۴ درصد اعلام کرد که این یعنی شاخص فلاکت کشور ۱۲/۴ درصد افزایش داشته است.

اگر شاخص فلاکت را برای امسال، همان ۷۰ درصدی درنظر بگیریم که به واقعیت نزدیک‌تر است، می‌توانیم بگوییم این شاخص از ابتدای دهه ۹۰ تاکنون، نزدیک به ۴۰ درصد افزایش داشته است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->